Kitap Okumanın Önemi/ The Importance of Reading A Book 📚

 
                                    

Kitap Okumak Niçin Önemlidir?
Okumak, düşünceyi besleyen, geliştiren ve çabuklaştıran ana kaynaklardan biridir. Kitap okumak insanda var olan stresi azaltır. Kitap okuma  zihni hantallıktan kurtarır, zihnin aktif olarak düşünmesini sağlar. Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda edinilen alışkanlıkların en güzeli, en faydalısıdır.

Kitap okursak neler olur?

1)  Kitap okumak hafızamızı güçlendirir.
Kitap okumak, göz egzersizi olduğu kadar aynı zamanda bir beyin egzersizidir. Ne kadar çok okursak beynimiz o kadar gelişir. İlerleyen yaşlarda bunun etkileri rahatlıkla görülür. Kitap okumak, bu sebeple bile film izlemekten ya da oyun oynamaktan çok daha farklıdır.

2)  Kitap okuyan insanın bakış açısı genişler.
İnsan hayatında bakış açısı, çok önemli bir kavramdırKitap okumak bize başka insanların hayatlarını gösterirken aynı zamanda da herhangi bir konuya yaklaşımımızı belirler. 

3)  Kitaplar hayal kurmamıza yardımcı olur.
Hayal kurmak insanın vazgeçilmez bir dürtüsüdür. Kendimiz için, yakınlarımız için, aklımıza gelen herhangi bir konu için sürekli hayal kurarız. İşte kitap okumak bizi yeni dünyalara götürür ve hayal dünyamızı genişletir.

4)  Kitaplar bilgi birikimimizi artırır.
Artık internet ile birçok bilgiye erişebiliyoruz. Fakat kitabın yerine geçecek herhangi bir şey hala yok. İyi ki de yok. Bir döneme ait merak ettiğimiz her şeyi internetten de bulabiliriz ama bize kitap okumanın verdiği hazzı, sayfaları çevirmenin mutluluğunu hiçbir teknolojik alet yaşatamaz.
 
Sonuç olarak insan var oldukça en yakın dostu, onu bilgiye ulaştıracak başucu arkadaşı hep kitaplar olacaktır. Bu yüzden okuyalım okutalım.
Sevgiyle kalın… Okumayı unutmayın 😊

                                                                                                              Ayşe Nur ALEMDAR


                                                             Why Is Reading Important?

Reading is one of the main sources that nurtures, develops and accelerates thinking. Reading books reduces the existing stress in people. Reading books saves the mind from being clumsy and enables the mind to think actively. The habit of reading books is the best and most beneficial of the habits acquired at a young age.

What happens if we read a book?

1) Reading strengthens our memory.
Reading books is a brain exercise as well as an eye exercise. The more we read, the more our brain develops. The effects of this are easily seen in later ages. Reading books, even for this reason, is very different from watching movies or playing games.

 2) The perspective of the person who reads a book becomes wider.

Perspective in human life is a very important concept. While reading a book shows us the lives of other people, it also determines our approach to any subject.

3) Books help us dream.

Dreaming is an indispensable human impulse. We constantly dream for ourselves, for our relatives, for any subject that comes to mind. Reading books takes us to new worlds and expands our imagination.

4) Books increase our knowledge.

Now we can access a lot of information on the internet. But there is still nothing to replace the book. Fortunately, there isn't. We can find everything we wonder about a period on the internet, but no technological device can give us the pleasure of reading a book and the happiness of turning pages.

As a result, as long as a person exists, his closest friend and bedside friend will always be books. So let's read it.

Stay with love… Don't forget to read 😊

                                                                                                    Ayşe Nur ALEMDAR


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖĞRETMENLERİMİZİN TANITTIĞI UYGULAMALAR / APLICATIONS INTRODUCED BY OUR TEACHERS

9 Mayıs eTwinning Günü İçin Neler Yaptık?/What Have We Done for eTwinning Day, 9 May?💙💛

Okullarımız /Our Schools